Mayday 2004

Élménybeszámoló

2004.04.03.

RMB élő fellépés a budapesti Maydayen 2004-ben - 02

Bevoltam sózva, úgy vártam már az RMB-t, ezért még olyan szégyenteljes dolgot is elkövettem, hogy eljöttem Lexyék szettjéről - pedig nagyon jó volt szokás szerint - csak azért, hogy semmiképp ne késsem le még azt sem, ahogy a srácok összerakják cuccost!
Császár Előd nyomta a fiataloknak, mégis voltunk páran akik a mellette levő újabb emelvény mellett várakoztunk és nem is a zenére összpontosítottunk, hanem azt figyeltük, ahogy Farid és Rolf csatlakozót dugdos ide-oda! Otherwise meglepődött, hogy kiszúrtam rögtön, de nem volt nehéz, hiszen egy filctollat és a This World is Yours borítóját szorongatta! Szóval a kezdés előtt azt tippeltük, hogy mivel indítanak a fiúk. Otherwise: szokásos Love is an Ocean (Stephenson Remix). Én: áá, most valami trance lesz. Előd közben a technóból váltott trance-re és már érzetük, hogy "The time has come...".

RMB élő fellépés a budapesti Maydayen 2004-ben - 07

És fölcsendült a Love is an Ocean (Stephenson Remix) 1995-ből! Fényképezők hada, tv, kamera!
Ekkor kész voltam, RMB élőben! Még most is beleborzongok!
Tombolás rögtön ezerrel. Nem ment végig mind a 7 perc a számból, hanem szépen váltottunk a Waldorff & Staettler néven kiadott lemezük nyitótrackjére, ami egy jó kis techno szám. Utána megint kész voltam, mert jött a Deep Down Below!

"Deep down below, I'm far away...
I wake up in a dream, I'm far away"


És Rolf vezényelt, Farid fütyült és akkor végem volt. És jött a basszus. ŐRJÖNGÉS!
A következő szám Otherwise és számomra is teljesen ismeretlen volt, valami új számuk lesz, technós jellegű, nem rossz!
Nemsokára a Redemption új változatának dallami csendültek föl.

RMB élő fellépés a budapesti Maydayen 2004-ben - 04

Ekkor jött három német srác, megpróbálta elfoglalni tőlem a Rolfékhoz legközelebbi helyet, a korlátnál, de engem tankkal sem tudtak volna arrébb húzni, végül belenyugodtak.
Következett: 4 Strings - Take Me Away Into The Night (RMB Vocal Remix). Ezután jött Otherwise szerint a Touch the Sky, de nem ment sokáig, nagyon jól beleillet szettbe, és utána: Rochus - High Noon, és a Horizon következtek, nagyon jó volt! Őrjöngés, tombolás! Hush feat. Andrea Britton - Sisters Of The Sun (RMB Remix) volt a folytatás. Fantasztikus mix! Nagyon jó volt!
Itt éreztem azt, hogy ezt már nem lehet fokozni, jön a záró Spring és nekem végem.
DE NEM! NEM NEM NEM!
RMB élő fellépés a budapesti Maydayen 2004-ben - 05 Rolf készülődött, átment, a másik emelvényhez elővett egy bakelitet, ekkor már éreztem, óriási dobás jön. Szépen véget ért az előző szám és Farid jelzett Rolfnak aki elindította a lemezjátszót, amin felcsendült a Spring Talla 2XLC remix. MI LESZ EBBŐL TE JÓ ÉG? Eltelik egy perc, Rolf ránéz Faridra aki elindítja DAT-ról a Realityt! AZ EREDETIT 1996-ból!
Nem hittem a fülemnek! Ment vagy 2 percen át, mindenki tombol!
Ekkor vissza a Spring Live at Mayday felvételére!
Hihetetlen fantasztikus szett! Ez igen!

És elhalkul a zene... NEM NEM NEM! VISSZA MÉG, NEM LEHET VÉGE!
ÁÁÁÁREMBÍÍÍÍÍ,ÁÁÁÁREMBÍÍÍÍÍ,ÁÁÁÁREMBÍÍÍÍÍ,ÁÁÁÁREMBÍÍÍÍÍ,ÁÁÁÁREMBÍÍÍÍÍ! Pár percig megállás nélkül skandáltuk! Szegény fiúk nem hitték, mekkora sikerük van, illetve szegény Sascha van Holt (Master Blaster) nem merte elkezdeni a szettjét, mert meglincseli a tömeg. Faridnak kellett nyugalomra intenie a tömeget, hogy nem lehet repeta, mert itt kötött a program.

Utána a srácok lejöttek a korláthoz és osztogatták a matricákat, aláírásokat alig bírtak szabadulni. A közös képet sem hagyhattuk ki, de amilyen béna vagyok nem sikerült jól.

RMB élő fellépés a budapesti Maydayen 2004-ben - 06

Otherwise-al beszéltük, hogy ha ezt bármelyikünk kihagyja és csak a beszámolót hallja már akkor is beledől a kardjába. Elmondhatatlan milyen volt, a szavak nem adhatják vissza, mert ezt át kell élni! Fonixnek már mondtam, hogy erre a sikerre remélem sokan felfigyeltek és hívják még őket Magyarországra. Jövőre minimum Main Floor!

Simulacrum

 

Tracklist:

1. Love Is An Ocean (Stephenson Remix)
2. Waldorff & Staettler - One
3. RMB - Deep Down Below
4. RMB - Gangster
5. Andy Jay Powell meets Robert Kline - Like A Dream (RMB Remix)
6. RMB - Redemption 2.0
7. 4 Strings - Take Me Away Into The Night (RMB Vocal Remix)
8. RMB - Touch The Sky
9. Rochus - High Noon (Straight Mix)
10. RMB - Horizon (Club Mix)
11. Hush feat. Andrea Britton - Sisters Of The Sun (RMB Remix)
12. RMB - Spring (Talla 2XLC Mix)
13. RMB - Reality
14. RMB - Spring (Live At Mayday 97)